Yhteystiedot

Tiina Väli-Mattila
Tuomolantie 10 B 33
26820 Rauma
Puh. 040-570 8665
é-mail: tiinavm@dnainternet.net

Kans & Fin & S Mva, Kans* & Fin & S & N Ava, Sv-02

Wishdecoy Gavin Claudia "Kavi"

Seuramme: Wakka-Suomen Agilityurheilijat ry (WUH)  
Kavin AGILITYTULOKSET vuodelta 2009  

Paikka ja Aika Tuomari Tulos  Sij.   
Noormarkku 14.11.-09 Marjo Heino 10/-4,86 16./27 PiiriM. +
Noormarkku 14.11.-09, HR Marjo Heino hyl. -./25 PiiriM.
Lieto 07.11.-09 Henri Luomala hyl. -./25
Lieto 07.11.-09, HR Henri Luomala 0/-4,34 10./24
Lieto 31.10.-09 Jarmo Jämsä 0/-5,60 6./32
Lieto 31.10.-09, HR Henri Luomala 0/-6,72 5./19
Lieto 10.10.-09, joukkue PiiriM. Marja Lahikainen 5/-25,00 1./8 Epävirallinen
Lieto 10.10.-09, HR Marja Lahikainen hyl. -./45
Lieto 27.09.-09 Rauno Virta 0/- 1./32
Lieto 27.09.-09, HR Eija Berglund 0/+0,18 5./25
Nokia 13.09.-09 Johanna Wüthrich 5/-
Nokia 13.09.-09, HR Johanna Wüthrich 0/- 5./23
Ruotsi, Nynäshamn 23.08.-09 Thomas Juréhn 0/-4,94 2./26
Ruotsi, Nynäshamn 23.08.-09, HR Annica Aller hyl. -./28  
Ruotsi, Nynäshamn 22.08.-09 Thomas Juréhn 0/-5,76 3./26 cert, SAgCh
Ruotsi, Nynäshamn 22.08.-09, HR Annica Aller 0/-4.11 2./26 cert
Tampere 15.08.-09 Anders Virtanen hyl. -./35
Tampere 15.08.-09 Marjo Heino 5/-5,20 7./35
Tampere 15.08.-09, HR Marjo Heino 0/-3,76 2./29
Ruotsi, Gagnef-Floda 09.08.-09, HR Sven Åfeldt 0/-4,40 7./24
Ruotsi, Gagnef-Floda 09.08.-09 Anders Bergkvist hyl. -./20
Ruotsi, Gagnef-Floda 08.08.-09 0/-5,66 3./25
Ruotsi, Gagnef-Floda 08.08.-09, HR 0/-5,56 8./28
Lieto 18.-19.7.-09, MM-karsinnat Katarina Virkkala & Manuel Alff 0 pist. 19./108
Salo 07.06.-09 Markku Vuorinen hyl.     
Salo 07.06.-09, HR Henri Luomala  10/+     
Salo 07.06.-09  Henri Luomala  5/-     
Lieto 17.01.-09 Anne Savioja hyl. -./16  
Lieto 17.01.-09 Anne Savioja 0/-6,91 2./16  
Lieto 17.01.-09 Anne Savioja 0/-3,39 2./14  

 

TUOREIMMAT "KOOTUT" SELITYKSET:

17.11.-09 Viime päivityksen jälkeen olen käynyt kisaamassa Kavin kanssa kahtena viikonloppuna. Ensin olimme pari viikkoa sitten Turussa, jossa Kavi ei taaskaan kulkenut kunnolla. (Muuta en sitten enää muistakaan noista Liedon kisoista:-/).

Viime viikonloppuna olimmenkin sitten Noormarkussa, jossa oli "meidän piirin" eli Satakunnan piirimestaruuskisat, jotka meidän osalta menivät todella surkeasti. Vauhti oli nyt kuten entisaikoinaan eli Kavi kulki hyvin, mutta ensimmäinen rata (agilityrata) alkoi taas levitä meidän osalta jo kahdeksannelta esteeltä eteenpäin eli kaarrokset kasvoivat loppua kohden. Myös radan puolessa välissä tuli yksi rima alas sekä aivan lopussa Kavi otti virheen tulemalla puomin kontaktin sivulta alas, josta toinen ratavirhe. Tuo kontaktivirhe oli kyllä tosi tyhmä virhe. Itse sen kyllä aiheutin valssaamalla toiselle puolelle kontaktin alla (samanlaisen virheen tein kesäkuussa Salossa) ja jota en edes harjoitellut ja suunnitellut rataan tutustumisessa, koska en katsonut sen sopivan meille, mutta jostain syystä sen sitten tein kilpailutilanteessa. No eipä sillä niin väliä, koska meillä oli jo alla se yksi rimanpudotus.

Toinen rata sitten hyppyrata, johon olin tosi, tosi tyytyväinen hylkääntymisestä huolimatta. Kavi kulki radalla oikein reippaasti ja kaarroksetkin olivat pienet, mutta valitettavasti itse jäin hieman jälkeen pussilla, jolloin Kavi hyppäsi yhden hypyn ja sen jälkeen kerkesi painumaan putken väärästä päästä sisälle.

Kaiken kaikkiaan meidän tämän vuoden kisat eivät ole menneet mitenkään erityisen hyvin eli normaalia enemmän on tullut virheitä koko vuoden aikana. Lähtötilanteet ovat tänä vuonna vaikeutuneet huomattavasti Kavin alkaessä yhä enemmän kisatilanteissa varastamaan lähdöissä. Myös puomin kontaktit ovat tänä vuonna huonontuneet selvästi ja muutaman kerran olemmekin saaneet puomin kontaktilta virheen ja muutaman kerran on ollut siinä ja siinä, että on saanut arvuutella ottiko Kavi kontaktin vai ei. Niin ja vauhti on myös ollut välillä hieman "hakusessa" vaikka koskaan se ei mikään "hidas" ole ollut. Aina on mennä porskutettu iloisesti eteenpäin:-) 

Tähän päätämme siis tänä vuonna kisailun. Ensi vuodesta en tiedä vielä mitään. Suunnitelmissa on ehkä palata kisakentille taas maalis / huhtikuussa, joka tulisi olemaan meidän osalta viimeinen agilityvuosi. Kavihan täyttää jo ensi vuonna 10 vuotta, joten se alkaa olemaan jo ansaitussa eläkeiässä. 

05.11.-09 Pari viimeistä Liedon reissua on mennyt aika hyvin. Lokakuun alkupuolella olleesta kilpailusta en muista enää paljonkaan, muuta kuin sen, että olin ihan tyytyväinen Kavin menoon vaikka yksilökilpailussa hylätyksi tulimmekin. Vauhti oli molemmilla radoilla (joukkue ja yksilökilpailussa) ihan hyvä, mutta valitettavasti minä itse ohjasin Kavin yksilökisassa liian vinosti hypylle, jolloin Kavi pääsi jalkani ja hypyn välistä hyppäämään esteen etukautta hypylle eli väärään suuntaan (piti olla takaakierto). No tuosta en voi syyttää kuin itseäni. Niin ja ehkä ilmoille päästetyt sanat: takaa, olisi myös auttanut asiaa, mutta kaikkea ei voi muistaa.

Viime viikonloppuna radat menivät muuten ihan ok, mutta jostakin syystä Kavi ei kulkenut kunnolla ja varsinkin ensimmäinen rata oli "hidas". Arvasin tämän kyllä jo siinä vaiheessa kun lämmitin Kavia makupalalla. "Poika" kun ei syttynyt siitä kunnolla, vaan makupalan tavoittelu oli sellaista louskutusta / ihmehyppelyä namin perässä (=näin kuuluu tehdä kun leikitään tätä leikkiä), kun taas normaalisti Kavi tulee todella liukkaasti namin perässä, kun namia sen edessä vähänkin heiluttelee. No ehkä tähän oli syynä se, että menin antamaan Kaville aamulla täyden annoksen ruokaa. Tai sitten Kavi(kaan) ei ollut ihan ajantasalla, kun saavuimme ihan viime tingassa kisapaikalle. Tai sitten vaan vanhuus alkaa painaa päälle ja "poika" alkaa pikkuhiljaa hyytymään.   

27.09.-09 Käytiin tänään Liedossa kisaamassa, kun minulla oli sinne ilmainen lahjakortti. Muuten nuo kisat olisivatkin jääneet minulta väliin. Onneksi mentiin, koska ensimmäiseltä radalta (agility) tulos oli 0 ja sijoitus 1. Meidän rata oli minusta ihan hyvä, tosin ainahan korjaamista on. Toinen rata olikin sitten hyppyrata, joka oli aika kinkkinen monineen takakiertoineen. Itse en oikein päässyt koko rataan "sisälle" rataantutustumisessa, joten loppupätkä (nro 9 eteenpäin) mentiinkin ajatuksella "katsotaan mitä tulee ja tuurilla" eli minulla ei ollut loppupätkään mitään kunnollista ratasuunnitelmaa, joten siihen nähden meillä meni aivan loistavasti, tosin neljänneksi viimeisellä esteellä olin ihan väärällä puolella putkea, joten siinä tuli vähän sähellystä enemmänkin ja tietysti aikaakin paloi sekuntti tai pari:-( Myös tuo ensimmäinen agilityrata oli aika vaikea ja aiheutti jonkun verran päävaivaa ja jännitystä, mutta kivaa silti oli.

Tajusin äsken, että Kavilla olisi nyt sitten ensi vuoden karsintanollatkin kasassa, jos Ruotsin tuplanollat laskettaisiin mukaan, mutta näin ei vissiin ole. No eipä sillä väliä, koska minulla ei ole enää ensi vuonna tarkoitusta lähteä Kavin kanssa karsintoihin, kun poika on jo niiiiin vanha.

23.09.-09 Vihdoin ja viimein sain Kavin kaikki tämän vuoden kisatulokset päivitettyä tänne. Valitettavasti en noista kisoista nyt enää juurikaan paljoa muista muuta kuin sen, että Kavi on joka kisassa ollut oikein innokkaasti mukana eli vauhtia siltä on vieläkin löytynyt vaikka "poika" täyttikin syyskuun alussa jo 9-vuotta. Itse vaan tahdon joka kisassa kämmätä jotain, mikä tietysti harmittaa erityisen paljon jälkeenpäin. Joka kisassa kun tuntuu tulevan ainakin 2-3 luvattoman pitkää kaarrosta (mikä on liikaa tänä päivänä) tai sitten tulee joku läheltä piti tilanne eli Kavi kerkeää melkein ottamaan väärän esteen, kun itse on niin paljon ohjauksessa jäljessä. Yksi syy mikä tähän ohjaukseni jälkeen jääntiin vaikuttaa on se, että Kavi on alkanut taas melkein joka kisassa ns. varastamaan lähdössä. Muistaakseni tätä oli jo Salon kisoissa, mutta tämä ongelma on nyt syksyn aikana pahentunut. Niin ja harkoissahan se pysyy paikalla todella upeasti:-) Toinen asia mikä myös on vaikuttanut omaan ohjaukseen on se, että olen koko tämän kesän/syksyn käynyt todella harvakseltaan harjoituksissa ja syy tähän on se, että minun ajatuksissani Kavi alkaa olemaan jo vanha ja vanhaa koiraahan ei enää niin hirveästi tarvitse/viitsi treenata, kun se osaa jo mitä osaa. Pääasia, että Kavilla ja itselläni on kivaa:-) Mitään uuttahan en ole enää moneen vuoteen Kaville opettanut vaan eteenpäin on porskutettu vanhoilla eväillä. Sama siis koskee itseäni eli mitään uusia ja hienoja agilitytaitoja ei ole enää tullut opeteltua muutamaan vuoteen:-(

Noista kisoista vielä sen verran, että Ruotsin kisoissa alustana on ollut aina ruohikko (jota harvemmin on Suomessa kisa-alustana) ja joka on kyllä myös näkynyt Kavin liikkeissä ja vauhdissa pienoisena hidasteluna ensimmäisissä kisoissa, kunnes tuntuma alustaan on saatu, mutta lujaa Kavi silti on mennyt. Niin ja meidän tuurilla nämä Ruotsin kisat ovat alkaneet tänä vuonna meidän osalta joka kerta jo klo 8.00, mikä on pikkasen liian aikaista minulle. Tuohon aikaan on myös syksyisin ruohikolla suurta kosteutta, joka myös tekee ruohikosta erittäin liukkaan:-(  

27.06.-09 Salossa otimme ensimmäiseltä radalta hylätyn, koska minä keskityin eräässä mutkassa omaan menemiseen liikaa, joten Kavi pääsi livahtamaan minulta väärälle esteelle (putkeen), mikä oli kyllä ihan looginen este sillä ohjauksella. Kun huomasin Kavin menon väärälle esteelle, niin huusin sitä, mutta liian myöhään. Poika kun kerkesi jo laittamaan etujalkansa putkeen, mutta tuli kyllä sen jälkeen kuuliaisena koirana heti pois suorittamatta putkea. Muuten kyseinen rata meni ihan kivasti. 

Toinen rata meni vielä paremmin, mutta melkein lopussa ohjasin Kavin putkeen eri tavalla mitä harjoituksissa teen (koska suurinosa ohjasi siten), joten "poika" ei ihan täysin ollut varma saako putkeen mennä vai ei, joten se tuli kaksi kertaa putken suulle varmistamaan onko este ihan varmasti oikea. Tuolta radalta tuli siis kahden kiellon lisäksi myös muutama sekuntti yliaikaa. 

Kolmas rata menikin parhaiten. Siltä saimme vain vitosen virheen kontaktilta, koska valssasin kontaktin edessä, jota en koskaan harjoituksissa tee, joten Kavi tuli sivulta alas. Oma moka, kuten kaikki muutkin virheet, mutta olin kyllä muuten todella tyytyväinen päivän antiin, koska kisat sujuivat aivan upeasti siihen nähden mitä ollaan viime aikoina agilityä menty: 7,5 kuukauden aikana 3 kertaa harjoituksissa, yksi kertaa virallisissa kisoissa (3 starttia) sekä 2 epävirallista kisaa. (Kavi oli myös tammikuun lopusta aina toukokuun puoliväliin Marin luona hoidossa). Täytyy kyllä sanoa, että minun kilpailukynnys on kovin matala:-( No joka tapauksessa Kavi kulki hyvin ja minua ei jännittänyt yhtään. Tästä on hyvä jatkaa sitten joskus. 

18.01.2009 Kisakausi on aloitettu tältä vuodelta. Ihan kivasti kisat meni. Kavi oli tapaansa mukaan innokas menijä.