Yhteystiedot

Tiina Väli-Mattila
Tuomolantie 10 B 33
26820 Rauma
Puh. 040-570 8665
é-mail: tiinavm@dnainternet.net

Vuoden 2009 tapahtumia!

26.12.-09 Namun ja Knopjen pennut 5 narttua ja 1 uros eli Wishdecoy S-pentue syntyi 7.12.-09, mutta valitettavasti urospentu menehtyi synnytyksessä. Kaikki pennut ovat jo varattuja. S-pentueen sivu ja "lisää" kuvia tullaan julkaisemaan noin viikon kuluttua. Tässä muutama kuva pennuista (ylhältä alas): Poika, Ässä, Tupla, Tripla ja Fyra.

spoika2.jpg

s2.jpgstupla.jpg

Stripla.jpgfyra.jpg

 

Spennut

Kuvassa alhaalta ylöspäin: Tupla, Poika, Ässä, Fyra ja Tripla 

17.11.-09 Namu on astutettu ja ultrassa kantavaksi todettu. Pentujen pitäisi syntyä viikolla 50. Sulhona on erittäin hyväluontoinen Saksassa asuva Knopje vom Tespelkooi.

knopjeoik061009b.jpgnamu061009b.jpg

vas. C.I.B & VDH CH Knopje vom Tespelkooi (40 cm, vWD ei kantaja, silmät ok, polvet 0-0, lonkat A2)  oik. FIN & EE MVA Wishdecoy Paris Nicole (36 cm, vWD ei kantaja, silmät ok, polvet 0-0, lonkat A/A)  

Knopjesta lisää osoitteessa: http://www.knopje.de/2.html

Jos kiinnostuit yhdistelmästä, niin ota yhteyttä: tiinavm@dnainternet.net.

Olen käynyt Kavin kanssa taas muutamassa agilitykisassa. Ensin Liedossa ja sitten Noormarkussa. Tulokset olivat molempina viikonloppuina aika "vaatimattomia". Tulokset lisätty Kavin agilitysivulle, kuten myös kaikki muutkin Kavin tämän vuoden agilitykisatulokset. Myös Bitti oli samoissa kisoissa Noormarkussa, jossa Bitti teki pari 0-tulosta pienillä yliajoilla. Heidän paras sijoitus oli 4.

Sally on käynyt taas näytillä. Tällä kertaa vuorossa oli Hollannissa järjestetty kooikereiden erikoisnäyttely eli club show, josta Sally oli veteraaniluokassa saaden sieltä ERI2. Hienosti on taas pärjätty maailmalla:-)

03.11.-09 Myöhästyneet Onnittelut Wishdecoy O-pentueelle Gidille, Lukelle, Ticolle ja Viiville, jotka eilen täyttivät jo 4 vuotta!!!

Päivityksiä lokakuulta...

Hyvinkäällä järjestettiin 25.10.-09 Spanieleitten päänäyttely. Tuomarina oli saksalainen kasvattajatuomari Petra Bannach (kennel Tespelkooi). Kasvateistani tuohon näyttelyyn osallistui Sally, Nuutti (Wishdecoy Raymond Olivia) sekä Pyry (Wishdecoy River Olivia). Pojat osallistuivat pentuluokkaan 7-9 kk, jossa Nuutin sijoitus 1 sekä KP (kunniapalkinto), Pyrylle sijoitus 2 sekä myös KP. Nuutti oli myös ROP-pentu. Onnittelut poikien omistajille hienosti menneestä näyttelystä. Oli todella mukavaa nähdä myös R-pentueen muutkin pennut, jotka saapuivat näyttelyyn katsojiksi. Sally pärjäsi taas aivan loistavasti päänäyttelyssämme. 9-vuotiaan veteraanikoiran tuloksena oli: ERI1, PN1, ROP-vet, VSP sekä BIS-vet 4!!! Onnittelut taas kerran Sallylle ja Annelle. Teillä on ollut todella loistava näyttelyvuosi:-) 

sallyhyvinkaa241009vsp.jpg

Sally Hyvinkäällä 25.10.-09 ROP-vet, VSP sekä BIS-vet 4!

nuuttihyvinkaaroppen241009.jpgpyryhyvinkaa241009b.jpg

Kuvassa "pikkupojat" Hyvinkään näyttelyssä 25.10.-0*. Vasemmalla Nuutti sekä oikealla Pyry.

r-pentue251009.jpg

R-pentue Hyvinkäällä. Vas. Kajal, Ringo, Nuutti, Pyry sekä Maru.

Agilitykisoissa on käynyt sekä Kavi, Sally ja Bitti. Viime viikonloppun 31.10.-09 Liedossa kisaamassa olivat Bitti ja Kavi. Bitti teki ensimmäisellä agilityradalla 0-tuloksen, jossa sijoituksena oli sija 3. Itse taas osallistuin kahteen seuraavaan kisaan, joista molemmista 0-tulokset sijoituksilla 6. (agility) sekä sija 5. (hyppy).

Kavi ja Sally kävivät kisaamassa myös Liedossa 10.10.-09, josta Sallylle hyppyradalta 0-tulos sekä sijoitus 3. Hieno saavutus kun koirakoitakin kisassa oli 45! Samana aamuna itse osallistuin Kavin kanssa WUH:n joukkueessa Varsinais-Suomen piirimestaruus joukkuekilpailuun, jonka WUH:n joukkue voitti mediluokassa. Alla kuva joukkueestamme. 

wuhpiirim1101009.jpg

Kuvassa vas. Tanja ja Bitti, mä ja Kavi, Eija ja Buba sekä Harri ja Perro.

Joukkue on siis sama, jonka kanssa voitimme Varsinais-Suomen piirimestaruus joukkuekilpailun myös vuonna 2007. Vuonna 2005 olimme SM-joukkuekilpailuissa sijalla 4. sekä vuonna 2007 sijalla 3.

27.09.-09 Kerrankin päivitys ajallaan:-) Kavi tänään Liedossa agilitykisoissa ensimmäiseltä radalta 0-tulos ja sijoitus 1. ja toiselta radalta lievä yliaika 0,18 sek. ja sijoitus 5. 

23.09.-09 Päivitykset laahaa yhä edelleen pahasti jäljessä:-(

Näyttelyssä on käynyt Bitti Ikaalissa, ryhmänäyttelyssä 15.08.-09, josta Bitti sai toisen sertinsä ja oli samalla VSP. Myös Sally on osallistunut näyttelyyn, mutta tällä kertaan Ruotsin kooikerhondjeyhdistyksen erikoisnäyttelyyn, josta Sally korjasi täyspotin: ERI1, PN1, ROP-vet, ROP, BIS!!! Onnittelut koirien omistajille vielä näin jälkikäteen erittäin hienosti menneistä näyttelyistä. 

Sally kävi kisaamassa Vääksyssä 23.08.-09 agilityä, josta yhdeltä radalta 0-tulos, jonka vuoksi Sally tuli kooikereiden mestaruuskisassa sijalle 2. Myös Gidi on käynyt kisaamassa Pieksämäellä 19.09.-09, josta 0-tulos sijoituksella 1. ja siirto kuuden kisan jälkeen medi 2-luokkaan, missä myös heti upea aloitus 0-tuloksella ja sijoituksella 2.

Kavi on käynyt kesällä kaksi kertaa Ruotsissa kisaamassa. Toinen reissu meni melko hyvin ja toinen reissu erittäin hyvin eli sain "pojasta" viimeinkin myös Ruotsin agilityvalion (SAgCh). Totuuden nimissä sanottakoon, että olin jo luovuttanut SAgCh:n tittelin suhteen. Tämän reissun kun olin jo suunnitellut meidän viimeiseksi Ruotsin agilityreissuksi. 

kaviruotsissa220809ld.jpg

kavisagch220809b2.jpg

Kavin ruusukeet lauantailta 22.08.-09 Nynäshamnin agilitykisoista:-) 

Mari ja Viivi kävivät esiintymässä Pauliinan ja sileäkarvaisen noutajan Venjan kanssa Rauman silakkamarkkinoilla 19.09.-09. Lajina oli koiratanssi. Tästä näet heidän esityksen: Viivi ja Venla silakkamarkkinoilla.

Tico on löytänyt uuden kodin Vammalan Sastamalasta. Onnea Ticolle uuteen kotiin.

Kiitos kaikille osanotosta Kiran poismenon johdosta. 

 

01.09.-09

Fin Mva, Fin & S Ava 

Milfeddyg Claudia Bianca 

"Kira"

08.05.1997 –31.08.2009

Kira28082009 

"Jos niin käy, että minusta tulee hauras ja heikko
ja kivut häiritsevät untani,
niin sinun on tehtävä mitä on tehtävä
sillä viimeistä matkaa ei kukaan ole estävä.
Sinä tulet surulliseksi - minä ymmärrän.
Älä anna surusi estää sinua,
sillä tänä päivänä, enemmän kuin koskaan ennen,
rakkautesi ja ystävyytesi punnitaan.
Meillä on ollut niin monta hyvää vuotta.
Tulevaa ei kannata surra.
Et haluaisi minun kärsivän,
kun aika koittaa, anna minun mennä.
Vie minut sinne missä he auttavat minua,
mutta, pysy luonani loppuun.
Ja pidä minua lujasti ja puhu minulle,
kunnes silmäni ovat sulkeutuneet.
Tiedän, että aikanaan, sinäkin huomaat,
se on ystävyyttä, jota minulle osoitat.
Vaikka häntäni on viimeisen kerran heilahtanut,
niin kivulta ja kärsimykseltä olen säästynyt.
Älä sure sitä että sen täytyy olla sinä,
jonka täytyy tehdä päätös.
Olemme olleet niin läheisiä - me kaksi näinä vuosina,
älä anna turhaan sydämesi itkeä." 

Pää vaipui käsivarsilleni, silmät raukeat
taisivat tähytä jo muille rannoille.
Vielä viiksi värähti, vahva on sydän.
Liekki sammui vanhuksen. Peittelin, maan syliin
laskin kyynelin ja suudelmin matkaan lähetin.
Tuli aurinko kurkistamaan harmauden keskeltä.
Tiesin, hän perillä oli. Kello raksuttaa aikaa tyhjää,
tyhjää aikaa, minun ikävääni.
Ystäväni poissa, puolet minusta! "

Maailman kultaisinta ja kilteintä kooikeria suuresti ikävöiden ja kaivaten.
Kiralla on ikuinen paikka meidän sydänmissämme. 

Tänään 01.09.2009 täyttää myös Wishdecoy ensimmäinen pentue 9 vuotta. Onnittelut siis Sallylle, Rudylle ja Kaville.

perhe21.jpg

Wishdecoy G-pentue (vas. Sally, Rudy, emä Kira sekä Kavi) 9,5 kk:n iässä vuonna 2001.

3,5-vuotias kooikerhondje uros Fin Mva Wishdecoy Ozzy Nikita ”Tico” etsii uutta kotia. Tico on luonteeltaan pehmeähkö, iloinen säheltäjä-touhottaja. Uudessa kodissa pitäisi olla määrätietoinen aikuinen, eikä alle 12-vuotiaita lapsia. Ticon perheeseen on kuulunut myös toinen 2 vuotta vanhempi kooikeriuros, joten Tico tulee toimeen myös toisten koirien kanssa. Ticon kanssa on harrastettu näyttelyitä sekä tokoa, mutta poika on sen verran nuori vielä, että sen kanssa voisi aloittaa agilityharrastuksen tai mejää.   

ticoilmo.jpg

Kuvassa Tico vuosi sitten Tampereen KV-näyttelyssä.

 Fin Mva Wishdecoy Paris Nicole "Namu" suunnitteilla pentue syksyllä 2009!

27.06.-09 Aika kuuluu kuin siivillä neljän koiran kanssa eli suomeksi sanottuna viime päivityksestä on taas aikaa, vaikka joka päivityksen jälkeen päätän, että seuraava päivitys tapahtuu viikon / kahden sisällä, mutta aina se jää:-( Sitten asiaan.

Viivi ja Kavi kävivät 07.06.-09 Salossa agilitykilpailuissa. Kavin tulokset ja selitykset on lisätty Kavin agilitysivuille. Viivillä taasen meni pari rataa todella hienosti, joista toiselta tuli harmilliset 5 virhepistettä riman pudotuksesta, mutta toisen radan tyttö voitti 0-tuloksella! Onnittelut heille vielä näin jälkikäteen 0-voitosta sekä agilitysertistä.

viivimarisalovoittajat070609.jpgviivisalonpalkinnot070609.jpg

 Mari ja Viivi Salon 7.6.-09 medi 3-luokan agilitykisojen voitto!

Sally taas kävi kyseisenä viikonloppuna Virossa Tallinnassa näyttelyssä, jossa Sally pärjäsi upeasti. Ensin oli spanieleitten erikoisnäyttely (FCI certified Club Show for Groups 7, 8 and 9 spaniels), josta Sallylle: ERI1, PN4, ROP-vet sekä BIS2-VET! Myös Sallyn jälkeläisryhmä sai KP:n (kunniapalkinto) ja he olivat myös BIS3. Seuraavana päivänä heillä oli sitten vuorossa Tallinnan voittaja 2009, jossa Sally taas loisti upeasti: ERI1, PN2, ROP-vet, EEVV-09, BIS3-VET!!! Myös Sallyn jälkeläisryhmällä meni hienosti sunnuntainakin: 1 KP, JÄLK-ROP, BIS3-JÄLKELÄISLUOKKA. Todella upea viikonloppu ja reissu heillä. Onnittelut Annelle ja Sallylle viikonlopusta Tallinnassa!

Wishdecoy N-pentue täytti 19.06.2009 jo 7-vuotta!!!

lottanynashamn0809b.jpg

N-pentueen oma "tyttöni" Wishdecoy Nikita Claudia "Lotta".

 04.06.-09 Taas on kulunut luvattoman paljon viime päivityksestä. Omista koiristani kukaan ei ole vieläkään käynyt missään kisailemassa, mutta muutama kasvattini on käynyt sekä näyttelyissä että agilitykilpailussa, joista on tullut todella hienoja saavutuksia.

Ensin näyttelysaavutuksia eli Sally osallistui 17.05.-09 Tamperella järjestetyyn Spanieleitten II-erikoisnäyttelyyn veteraaniluokkaan, jossa "tyttö´" pärjäsi todella upeasti: ERI1, PN1, ROP, ROP-VET, BIS-VET1 sekä BIS-3. Kooikerituomarina näyttelyssä oli Tarja Hovila. Sally osallistui myös viikkoa myöhemmin Rauman näyttelyyn, jossa tuomarina oli hollantilainen Rony Doedijns. Raumallakin Sally pärjäsi todella mukavasti veteraaniluokassa ERI1, PN3, ROP-VET. Samaan näyttelyyn osallistui myös Bitti, jolla myöskin meni loistavasti avoimessa luokassa ERI1, PU2, sert.

Wishdecoy Phantom Nicole "Bitti" (vas.) sekä KANS & FIN & S & N MVA PMV-02 & SV-02, -04 FIN & S AVA Wishdecoy Geri Claudia "Sally" (oik.) Rauman näyttelyssä 24.05.2009 

bittirauma240509oik.jpgsallyrauma240509vas.jpg

Agilitypuolella on tullut myös mukavia tuloksia. Gidi osallistui 21.05.-09 Pieksämäellä järjestettyihin agilitykilpailuihin, joista toiselta radalta medi 1-luokasta 0-tulos sijoituksella 1. Viivi aloitti vauvalomansa jälkeen kisaamisen saaden heti Raumalta toiselta radalta myös 0-tuloksen sijoittuen sijalle 2. Sally osallistui myös samoihin kisoihin, joista Sally sai tuplanollat sijoituksella 4. ja 3. Sally kävi myös kisaamassa viikkoa myöhemmin Vaasassa lainaohjaajan kanssa, josta toiselta radalta tuloksena 5 ja sijoitus 3.

Pyry muutti uuteen kotiin Joensuuhun 17.05.-09 englanninspringerspanieli Ainun kaveriksi.             

pyrymakaa110509.jpgmarumakaavas110509.jpg

Kuvassa sekä Pyry että Maru R-pentueesta.

 

11.05.-09 Viime päivityksestä onkin taas aikaa luvattoman paljon:-( Meidän perheessä ei ole tapahtunut juurikaan mitään. Maru tosin aloitti viime viikolla Rauman Käyttö- ja Seurakoirien pentutokokurssin ja Kira taas täytti vuosia viime perjantaina. Ikää "tytöllä" on siis jo 12 vuotta!!!

Milfeddyg Claudia Bianca "Kira" 08.05.-09 jo 12-vuotta!!!

kirakakku12v1.jpg

 Kira ja täytekakku. Herkkua "tytölle"!!!

Kukaan kasvateistani ei ole lähikuukausina käynyt näyttelyissä, mutta sekä Bitti, Liia, Sally että Rudy ovat käyneet agilitykisoissa. Bitti nousi 01.05.-09 Seinäjoen kisoissa 0-voitolla medi 3-luokkaan, jossa Bitti jo pari päivää myöhemmin voitti Seinäjoella yhden kisan, tosin pienellä yliajalla (+1,24). Myös Liian nousi 2-luokasta todella nopeasti medi 3-luokkaan voitettuaan 0-tuloksella Hämeenlinnassa 5.4.-09. Mainittakoon tässä nyt sekin, että Liia ei kauan 2-luokassa viihtynyt. Tyttö nousi 5:llä kisalla 3-luokkaan, jossa Liia on kisannut jo kerran Janakkalassa 3.5.-09 saaden 0-tuloksen sijoituksella 3. Myös Sally on keräillyt 0-tuloksia tammikuun kisojen jälkeen ainakin Turussa 1.3.-09 sijoituksella 3., Raumalla 22.3.-09 sijoitus 2. sekä Vöyrillä 28.03.-09 sijoituksenaan 4. Upeaa työtä kaikilta sekä koirilta että ohjaajilta:-)

Rudy aloitti myös tämän vuoden mejäkokeet hienosti saaden heti voittajaluokasta 1 tuloksen korkeimmilla mahdollisilla pisteillä eli 50 pistettä. Upeaa työskentelyä Rudyltä.  

17.04.-09 Viime päivityksen jälkeen Bitti kävi kisaamassa agilityä viime maantaina Liedossa, jossa poika voitti yhden kisan 0-tuloksella. Hienoa Petteri ja Bitti! Muuta ei ole sitten tainut tapahtuakaan.

Tässä Viivin ja Dieselin jälkeläisten kasvokuvat, kun ei muutakaan päivitettävää tällä hetkellä ole. Kuvasta puuttuu Nuutti, jota en ole kuluvan viikon aikana nähnyt ja päässyt kuvaamaan. Ehkä Nuutinkin kuva lisättän vielä jossakin vaiheessa jonon jatkoksi.

afaceringo10vkb.jpgafacemaru10vkb.jpgafacekajal10vkb.jpg afacerive10vkb.jpg

08.04.-09 Viivin pennut ovat jo löytäneet uudet omistajansa. Namu todettiin eilen uusinta ultrassa tyhjäksi, joten haaveemme Namun pennuista siirtyy vuoden vaihteeseen, jolloin kokeilemme uudestaan astuttaa Namun.

31.03.-09 Paljon on tapahtunut viime päivityksestä. Viivin pennut ovat jo kovasti kasvaneet ja kolme pentua on jo muuttanut pois minun luotani. Onnea heille heidän elämänsä varrelle ja paljon iloa pennuista myös uusille perheille!!!

Kotonani on jäljellä siis vielä tyttö ja poika, joista yritän päättää kumpi jää kotiin eli kumpi olisi minun ja kooikerilaumani kannalta paras ratkaisu. Jos tyttö lähtee, niin silloin etsin sille sijoituskotia. Pojalle on jo käytännössä koti.

Namu on todettu kantavaksi, tosin sillä nähtiin vain 2 pentua, mutta eläinlääkäri kyllä oli sitä mieltä, että Namu olisi voinut mennä myöhemminkin ultraan, joten Namun pentumäärä tulee olemaan arvoitus.

Omista kasvateistani on ainakin Sally käynyt agilitykisoissa saaden upeita 0-tuloksiakin, joten palaan myöhemmin paremmalla ajalla kasvattieni tuloksiin.

Omista koiristani Lotta on tullut 9 viikon hoidossa olon jälkeen taas kotiin. Tässä tuore kuva tytöstä.

 

lottamaaliskuu09.jpg

Lisään myös myöhemmin paremmalla ajalla enemmänkin kuvia Viivin pennuista. Nyt avoin vain jokaiselle pennulle omat sivut.

23.02.-09 Viivin pennut ovat nyt saavuttaneet 3:n viikon iän, joten pennut näkevät ja kuulevat jo suhteellisen hyvin. Myös äänen käyttöä harjoitellaan välillä kovastikin ja painiminenkin on aloitettu. Kiinteään ruokaan ollaan siirtymässä/siirrytty pikkuhiljaa ja samalla on myös muutettu "uuteen" kotiin. Painoa pennuilla on tällä hetkellä n. 1 kg ja hampaitakin on jo kovastikin tulollaan.

 

namu140209.jpg

 

18.02.09 Namu teki yllättäen juoksut etuajassa, joten tyttö kävi viikonloppuna miehelässä toisen omistajansa eli Pilvin kanssa. Sulhona oli Knopje vom Tespelkooi Saksasta. Itse jouduin jäämään kotiin hoitamaan Viivin 2 viikon ikäisiä pikkupentuja.

r3silmareiskapallo160209t2009.jpg

Viivin pennut ovat muuttamassa tällä viikolla makuhuoneen "yksiöstä" olohuoneen "lukaaliin".  

09.02.-09 Viivi ja pennut voivat hyvin. Pienin poika, joka syntyessään painoi vain 118 grammaa, painaa nyt jo yli 300 grammaa ja toiset, "syntyessään normaali painoset " painavat tällä hetkellä 400:n gramman molemmin puolin. Tytöllä tuntuu olevan suurin tarve kasvaa isoksi kooikeriksi. Pojat tulevat kyllä hyvää vauhtia perässä.

Eilen alkoi pentujen elämässä toinen viikko. Nyt odotellaan silmien ja korvien avautumista, joiden pitäisi alkaa pikkuhiljaa avautumaan viikon puolivälin tienoilla. Ensi silmät ja sitten korvat.

Yksi urospentu etsii vielä kotia. Yhteydenotot: tiinavm@dnainternet.net

Kuvia Wishdecoy R... Olivia pennuista Pentueet linkin alla.

04.02.-09 Viivin ja Dieselin pennut syntyivät sunnuntaiaamuna. Pentuja tuli 5 (4 urosta ja 1 tyttö). R-pentueen sivut avataan tänään tai huomenna, jonne tulee kuvia pennuista.

 

viivi030209.jpg
 

31.01.-09 Namu kävi viime viikonloppuna Turun KV-näyttelyssä, josta tyttö sai VAL ERI1, PN3 sekä vielä päälle vara-CACIBin. Hieno näyttely aloitus tälle vuodelle.

Sally kävi tänään Liedossa agilitykilpailuissa, jossa "tytöllä" oli kaksi kisaa, joista molemmista Sally nappasi 0:t sekä sijoituksina sijat 4. ja 1. Upeaa!!! Tänä vuonna Sallyllä ollut 4 kisaa, joista kaikista 0-tulokset! Nyt on Sallylläkin MM-karsinta nollat koossa (ja hieman enemmänkin). Tästä on heidän hyvä jatkaa.

19.01.-09 Sally ja Kavi ovat molemmat aloittaneet kisakautensa agilityssä. Sally 11.01.-09 Tampereen agilitykisoissa, jossa kahdesta kisasta myös kaksi 0-tulosta eli ns. tuplanollat, joita tarvitaan päästäkseen heinäkuussa järjestettävään MM-karsintoihin. Myös Kavi otti viime lauantaina Liedossa tuplanollat sijoituksina molemmilla radoilla sija 2. Ensimmäinen rata meni hylätyn puolelle.  

16.01.-09 Aloitan vuoden 2009 suru-uutisella, joka tapahtui jo viime vuonna.

Fin Ava Wishdecoy Nina Claudia "Fijtje"

19.06.2002 –21.12.2008

ko3kka.jpgko15kka.jpg

kosohvalelua.jpgkopoyta07a.jpg

kojoulu07.jpg

Kävi kaikki niin äkkiä,
tutkittiin, toivottiin ja pelättiin...

Fijtje nyt muistona sydänmissämme on.

 
Kiitos Annelle, että joka antoi Fijtjelle parhaan mahdollisen kodin ja joka piti myös minut ajantasalla Fijtjen elämässä vuosien varrella.

Fijtjen kuolinsyy granulomatoottinen aivokalvon- ja aivojen tulehdus. Taudin perimmäistä syytä ei tunneta, eikä Fijtjellä olleeseen tautityyppiin ole olemassa hoitoa.